Suomen Tutkimus Tieto
Image default
Teknologia

Teknologian vaikutus taiteen ja viihteen alalla

Melkein kaikki pitävät erityyppisestä viihteestä, ja jotkut nauttivat vielä enemmän viihdyttäjistä. He haluavat tulla näyttelijöiksi, koomikoiksi, tanssijoiksi, laulajiksi. Kävimme teattereissa raskaan työpäivän jälkeen rentoutumassa ja katsomassa suosikkinäytelmiämme. Mutta vasta viimeisen sadan vuoden aikana olemme pystyneet tallentamaan ääntä ja kuvia ja lähettämään niitä ilmassa. Nämä parannukset ovat tuoneet hauskaa ja viihdettä joka puolelle maailmaa ja useimpiin koteihinmme.

Teknologia on todellakin mahdollistanut viihteen näkemisen uudessa valossa. Ensinnäkin teknologia on mahdollistanut myös muistojemme tallentamisen. Kauan kuolleet näyttelijät ja laulajat näyttävät heräävän uudelleen henkiin joka kerta, kun heidän elokuviaan tai levyjään toistetaan. Voimme tallentaa näennäisen lukemattoman määrän näitä levyjä ja elokuvia CD-levyille, kiintolevyille ja muihin tallennuslaitteisiin, kuten tietokoneeseemme. Tämän ansiosta voimme viihdyttää itseämme melkein missä tahansa – kotona, toimistossa, puistossa, bussissa; niin kauan kuin tuomme laitteet mukanamme. Ilman televisiota voi nykyään elää niin kauan, kun on tietokonelaite ja internetyhteys.

Viihteen maailma on kasvanut valtavasti, ja se voi sekä opettaa että viihdyttää meitä. Nykyään lähetys on suosituin viihteen muoto. Mutta nyt sen haastavat yhä uudemmat keksinnöt. Videontoisto- ja tallennuslaitteet antavat kotikatsojille mahdollisuuden ostaa tai tallentaa suosikkiohjelmiaan. Monet klassikkoelokuvat ovat jo saatavilla kotikatseluun. Tämä uusi laite saattaa kannustaa monia katsojia viettämään vähemmän tunteja tilannekomedioiden ja toimintadraamoiden verkkotarjonnan katsomiseen. Ja nyt voimme tallentaa, siirtää ja tuottaa omia videoita matkapuhelimilla.

Samaan aikaan internet on mullistanut katselutottumukset toisella tavalla. Internet tarjoaa tietoa monista lähteistä elokuvia, musiikkia ja muuta viihdettä varten. Internet-yhteyden avulla ihmiset voivat tuoda ohjelmia suoraan tietokoneeseensa lataamalla, ja monet näistä latauksista tarjotaan ilmaiseksi. Se ei ainoastaan tarjoa viihdettä, vaan voimme jopa tehdä joitain tapahtumia, kuten silloin, kun haluat ostaa tainnutusaseita verkosta.

Internet tarjoaa viihdettä lähes kaikista erityisistä kiinnostuksen kohteista – musiikkia, uutisia ja erityistä tietoa, kuten osakemarkkinoita, säätä ja sosiaalista verkostoitumista. Nämä lähteet ovat saatavillamme nopeammin kuin koskaan, yhtä nopeasti kuin tainnutusaseefektit. Voimme päivittää uutisia jo ennen kuin ne lähetetään televisioon Internetin eri verkkosivustojen kautta.

Koskaan historian aikana viihde ja taiteet eivät ole olleet niin tärkeitä niin monien ihmisten elämässä. Nykyaikaiset keksinnöt, kuten Internet, ovat saattaneet lähes jokaisen ihmisen musiikin ja draaman ulottuville koko päivän, joka päivä, kotona ja poissa kotoa. Internet on myös mahdollistanut sen, että ihmisistä ei tule vain katsojia, vaan myös itse esiintyjiä, koska he voivat ladata omia videoitaan eri sivustoille. Viihteen ja taiteen tulevaisuus muotoutuu tekniikan ja ihmisten itsensä kautta.

Related posts

Viisi parasta robotti-imuria joka kotiin ja kaikille budjeteille

Nye Kato

Kuka Ostaa Honor-Älypuhelimen?

Nye Kato

Jatkuvasti kehittyvä mobiiliteknologia – mitä voimme odottaa tulevaisuudessa?

Nye Kato