Suomen Tutkimus Tieto
Image default
Uutiset

Online-pelien todellinen hyöty: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Aina on avustajia, jotka väittävät, että nuorten menestys oli paljon parempi ilman tätä uutta ikää tietokoneissa, Internetissä ja erityisesti online-peleissä. Hyviä uutisia on niille, jotka nauttivat jännityksestä sovittaa itsensä vastustajaan verkossa hauskanpito- ja jännityspelissä: tutkimustutkimukset ovat tosiasiallisesti osoittaneet, että online-peleillä on monia hyödyllisiä ominaisuuksia ja että ne ovat todella terveellisiä. Kyllä, se on totta: verkkopelaaminen on todella hyvä sinulle! Mutta miksi niistä olisi hyötyä? Mitkä ovat edut? Tässä on luettelo online-pelien todellisista eduista: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää.

Muisti ja kognitiiviset taidot

Ongelmanratkaisupelit ovat mielenkiintoisia harjoituksia, jotka auttavat parantamaan aivoja – se on ollut tiedossa jo pitkään. Oikeiden pelattavien pelien löytäminen muistin parantamiseksi ja kognitiivisten taitojen kehittämiseksi oli usein vaikeaa, mutta online-pelien kehittyessä on olemassa joukko helppo oppia pelejä, jotka testaavat päättelykykysi ja haastavat päätöksentekoprosessisi. Sekä aikuiset että lapset hyötyvät verkkopelaamisesta, koska heidän aivojensa alueita, joita he eivät yleensä käytä tavallisessa elämässä, harjoitetaan. Se on aivoharjoittelu.

Sosiaalinen kanssakäyminen

Yhteistyöpeleistä ja sosiaalisesta vuorovaikutuksesta on paljon hyötyä. Verkkopelaamisesta on niin mielenkiintoista, että voit olla yhteydessä ihmisiin kaikilla elämänaloilla, eri puolilta maailmaa. Internet on jo pitkään ollut väline sekä satunnaisiin että merkityksellisiin suhteisiin.

Pysy yhteydessä

Sinun ei tarvitse olla kytkettynä koko maailmaan pelaamaan suosikki online-pelejäsi – usein on mukavaa tietää, että vastustajasi toisessa päässä on isoisä, joka on kuollut antaa sinulle lakkuksen online-shakkipelissä. Se on myös hauskaa perheaikaa.

Terveys ja toipuminen

Muinaisten aikojen suurten pelien tiedettiin helpottavan mieltä, lievittämään stressiä ja tuovan viihdearvoa. Nykyaikaiset pelit eivät ole eroja – ja jopa lisäävät sitä. Pelaajien on dokumentoitu toipumaan nopeammin sairaudesta tai onnettomuuksista kuin pelaajat.

Kukaan ei väitä, että puistossa tai urheilukentällä pelaaminen ja perinteisen pelin pelaaminen ei ole hyödyllinen sekä mielen että ruumiin kannalta – terveellisen tasapainon on oltava. Fyysinen aktiivisuus ja kasvokkain tapahtuva vuorovaikutus eivät koskaan mene tyylistä ja tuo suuria etuja, sekä henkisiä että biologisia. Mutta se ei tarkoita viettämistä aikaa tietokoneen edessä, hauskaa leikkiä peliä ja yhdistää maailmaan Internetin kautta on haitallista. Päinvastoin – sillä on todistetut edut. Näetkö jonkun pelaavan peliä verkossa? Piristä häntä ja ymmärrä, että se on terveellistä asiaa!

Related posts

Pokeri-ohjelmisto kaikista riippuvaisiksi

Nye Kato

Julkkikset, jotka ovat myös taiteilijoita

Nye Kato