Suomen Tutkimus Tieto
Image default
Koti

Asenna vaakatasossa olevat puu-aidat parantamaan pihasi ulkoasua

Vaakatasossa olevat puu-aidat voivat muuttaa yksinkertaisen näköisen pihan ulkokäyttöön. Nämä aidat näyttävät hyvältä aidan kaikilta puolilta. Katkeamattomilla linjoillaan silmät vedetään etäisyyteen, jolloin ulkotilasi näyttää tilavammalta. Jos haluat korostaa pihasi ulkoasua, valitse vaakapuusta valmistetut aidat. Mutta varmistaaksesi, että saat mitä odotat vaakatasoista, ota huomioon seuraavat asiat:

Valitse oikea materiaali

Aivan kuten talon paalut, valitsemasi aitamateriaali sanelee aidan yleisen tyylin ja sen lopullisen ilmeen. Kun kyse on vaaka-aitoista, voit olla sileän ja karkean puun välillä.

Sileä puutavara. Nämä ovat ohuempia vaihtoehtoja, jotka on hiottu silkkiseen tekstuuriin. Usein ne ovat noin puolen tuuman paksuisia, mikä tarjoaa täydellisemmän ulkonäön aidallesi. Niillä on yleensä sileät ja hieman viistot reunat, jotka tarjoavat jokaiselle lankulle herkän ilmeen.
Karkea puutavara. Tällainen puutavara on keskeneräinen, mutta tarjoaa aidallesi tukevan ja maalaismaisen ulkonäön. Usein karkea sahatavara on paksu ja luo vahvan kasvon. Jos valitset karkeaa puutavaraa, varmista, että kehys on riittävän tukeva aidan tukemiseksi, koska puutavara on usein raskas.
Valitse hyvä puu

On olemassa monia puulajeja, jotka toimivat hyvin vaaka-aitoihin. Päätöksesi tulee perustua puun ulkoasuun ja hintaan. Lehtipuut, kuten Mangaris ja Ipe, ovat kauniita käytettäessä vaakatasossa, koska niillä on luonnollinen jyvä, joka kestää lankkuja. Havupuut, kuten punapuu, mänty ja seetri, ovat myös ihanteellisia vaaka-aitoihin. Vaikka ne eivät ehkä ole yhtä kestäviä kuin lehtipuut, ne ovat huomattavasti halvempia. Älä käytä komposiittikerroksia, koska ne ovat liian raskaita aitauksia varten. Vältä myös alirakenteisiin tarkoitettua painekäsiteltyä puuta.

Kuinka suunnitella vaaka-aidat

Vaaka-aitojen joustavuus tarjoaa rajattomat vaihtoehdot niiden suunnitteluun. Alla on joitain aitamuotoja, jotka auttavat sinua päättämään, millaista vaakasuoraa aitaa haluat pihallesi:

Luo tiilimainen suuntaus porrastamalla lankkujen saumoja.
Luo maalaismainen, moderni ilme käyttämällä paljaita tumman metallin viestejä.
Luo visuaalista mielenkiintoa käyttämällä eripituisia lankkuja.
Luo moderni ilme kohdistamalla saumoja.
On myös muita vaaka-aitovaihtoehtoja, jotka voidaan räätälöidä tarpeitasi vastaavasti. Nämä vaihtoehdot näyttävät hyvältä ja on helppo asentaa. Ne ovat usein hyviä porttiovi- ja aitaosiin, joissa haluat hallita näkyvyyttä.

Related posts

Estä putoaminen työmaallasi

Nye Kato

Luo täydellinen ilme liiketoimintaasi kiillotetulla betonilla

Nye Kato

Tutustu betonilaattojen etuihin ja haitoihin

Nye Kato