Suomen Tutkimus Tieto
Featured

5 ongelmallista ongelmaa, joita saatat kohdata käyttäessäsi pilvitallennusratkaisuja

Pilvivarastointi on nykyään raivoa, ja vaikka ne tarjoavat arvokasta palvelua, he eivät tule ilman ongelmia. Sama pätee kaikkiin muihin yrityksiin planeetalla, mutta tänään tarkastelemme joitain asioita, jotka sinun tulisi ottaa huomioon tietojesi turvallisuuden suhteen.

Ihmiset, jotka käyttävät tietojasi

Oletetaan, että ponnahtaa ulos toimistostasi ja jätät tietokoneen päälle. Kuka tahansa voisi helposti kävellä työpöydällesi ja käyttää työpöydän kansioon tallennettuja tietoja, ja hän voi varastaa mitä tahansa. En sano, että näin todennäköisesti tapahtuu, mutta veton vetoni, että se on tapahtunut joillekin ihmisille ja se tekee siitä uhkan. Ainakin kun tietosi on tallennettu ulkoiselle kiintolevylle, voit liittää ne lukittuun laatikkoon tai säilyttää arkaluonteisimmat tiedot pienellä USB-muistitikulla ja kantaa niitä mukanasi.

Sinulla ei ole varmuuskopioratkaisua

Jos tutkit tuhat ihmistä, lyön vetoa, että huomaat, että useimmilla heistä kaikki tietonsa on tallennettu yhden pilvipalveluyrityksen palvelimille. Se on melkein yhtä hullua kuin kävelet kasinoon ja laitat kaikki rahasi punaiselle. Jos sinulla on kaikki munasi yhdessä korissa ja jotain menee pieleen, olet suurissa vaikeuksissa ja saatat menettää kaiken. Jos olet älykäs, pidät kaiken tallennettuna vähintään kahdelle yritykselle, koska todennäköisyys, että molemmat menettävät tietosi samanaikaisesti, on miljoona yhteen.

Synkronoidaan muiden laitteiden kanssa

Sinun on oltava varovainen, koska yksi pilvitallennusratkaisujen suurista eduista on mahdollisuus käyttää tietojasi mistä tahansa. Mitä tapahtuu, jos olet poissa toimistosta etkä voi synkronoida mobiililaitettasi verkkotallennustiliin. 99 prosentissa tapauksista se tarkoittaa vain sitä, että joudut odottamaan, kunnes palaat työpöydällesi saadaksesi mitä haluat, mutta joissakin tapauksissa saatat epätoivoisesti käyttää tiedostoa etkä voi tehdä mitään siitä.

Liiketoiminnan lopettaminen

Tämä ei tule olemaan iso ongelma, jos valitset hyvämaineisen pilvitallennusyhtiön, mutta älä unohda, että aivan liian monta yritystä häviää vuosittain ja monet niistä ovat teknisiä startup-yrityksiä. Jos yritys romahtaa, et ehkä voi tehdä mitään heidän palvelimillaan tällä hetkellä olevien tietojen kanssa. Jos sinulla on tärkeitä tietoja, sinulla ei ole varaa menettää, se tarkoittaa arvokasta, joten sinun ei pitäisi mennä todistamattomien yritysten kanssa, koska ne ovat halpoja tai tarjoavat sinulle enemmän ilmaista tallennustilaa.

Jaetaan tilaa muiden käyttäjien kanssa

Kaikki, mitä tallennat omille fyysisille kiintolevyillesi, on sinun, eikä sinun tarvitse jakaa tilaa kenenkään muun kanssa, mikä on rauhoittavaa, koska se tarkoittaa, että olet vastuussa omasta kohtalostasi. Et voi koskaan tietää, mitä pilvessä tapahtuu, ja tietosi voidaan tallentaa palvelimille yhdessä monien ihmisten tietojen kanssa. Mitä tapahtuu, jos joku tiedostoistasi löytää vahingossa tiensä johonkin kansioistaan? Se on ehkä epätodennäköistä, mutta kaiken varmuuskopiointi omille kiintolevyillesi on vain järkeä.

Related posts

5 väärää myyttiä pilvitallennustilien pahuudesta

Nye Kato

5 tapaa lisätä luokkaa ja käytännöllisyyttä kauniiseen keittiöön

Nye Kato

5 vinkkiä parhaan grillin heittämiseen

Nye Kato